fredag 19 oktober 2012

Ali Baba –tusen och en kebab

Den här veckan besökte vi en av Växjös mest kända pizza och kebabrestauranger, Ali Baba. Denna kebabgrotta, som grundades 2000, är kanske inte mest känd för sin kebab. Det är inte sällan den välsmyckade inrättningen står i fokus. Och kanske är den i en klass för sig. Likt Kosta Art Hotell har man lagt ner mycket tid och pengar för att den rätta stämningen ska infinna sig. När vi kliver innanför dörren på Sandgärdsgatan förflyttar vi oss  rakt in i en saga från tusen och en natt. Med vattenfall, stalaktiter, gyllene föremål och sagolikt förförande musik försvinner snabbt tid och rum i den dunkla belysningen. Vi är  därför tacksamma för den stora projekterade klockan på en av grottväggarna som gör att verkligheten gör sig påmind.

En glimt av den välsmyckade inrättningen... Det är ett must-see-kind-of-place!


Dagen till ära har vi fyra gästmedlemmar i juryn: Grisen, Tito, HG och Dr Nilsson. Enligt Kebabjaktens stadgar kan vi endast ha en gäst med vid varje test. Denna gång gjorde vi ändå ett undantag då vi känner personerna mycket väl. Deras kebabintresse är minst lika djupt som vårt. 

Vi slår oss ner vid ett av långborden djupt in i lokalen. Vanligtvis föredrar vi fönsterborden men dessa mäktar inte med att sluka hela sällskapet. Efter att ha gjort en avsmakning på läsken konstaterar vi snabbt att det inte är premiumläsk. Inte ens i närheten! "Katastrof, det går inte dricka!" utbrast en jurymedlem med mångårig erfarenhet av cola. De mindre erfarna colabrukarna nickade instämmande. Kebaben som beställdes in bestod av fyra olika rätter: kebab i bröd, kebabsallad, kebabtallrik och specialaren rostad kebabrulle. Vi kan konstatera att det var en fin kebabspridning och endast kebabpizzan lyste med sin frånvaro.

+
Inredning i världsklass, måste upplevas!
Välgrillad kebab
Trevligt bemötande
Snabb servering
Prisvärt

-
Läsken var under all kritik
Brödet (kebab i bröd) var väldigt salt


Gästjuryn. Hårda men rättvisa.


Så tyckte juryn
Innehållet i alla rätter var välkomponerade med lagom mycket lök. För mycket rå lök är annars vanligt i dessa sammanhang. Om vi ska vara ärliga så höjer miljön hela matupplevelsen och utan tusen-och-en-natt-inredningen så är det svårt att säga hur kebaben hade stått sig.

Betyg (0-5 fefferonis)


Kebab: 4
Välgrillad med lagom sälta.

Sås: 3
Bra standardsås men något flyktig i konsistensen

Pris: 4
Mycket bra med tanke på det centrala läget

Service/miljö: 5
Vi har aldrig upplevt en mer inspirerande kebabmiljö








Totalbetyg: 4,0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar